Coleslaw

Coleslaw

15 minuuttia Lisuke
(13)
Kommentit
Coleslaw on klassinen kaalisalaatti, joka sopii tarjoiltavaksi monen ruoan kera. Erityisen hyvä lisuke coleslaw on grilliruoille ja hampurilaisille.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/coleslaw-kaalisalaatti/

Tee näin:

Coleslaw
  • Aloita coleslawin valmistus poistamalla kaalista uloimmat lehdet ja suikaloi se ohuiksi suikaleiksi.
  • Voit käyttää suikaloimiseen myös karkeateräistä raastinrautaa tai monitoimikonetta - se nopeuttaa työtä etenkin, jos valmistat suuria määriä coleslaw-salaattia.
  • Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli.
  • Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja laita coleslaw muutamaksi tunniksi jääkaappiin maustumaan.
  • Tarjoa coleslaw esimerkiksi grillatun lihan tai kalan kanssa. Coleslaw maistuu herkulliselta myös hampurilaisten kyytipoikana.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Lisää ideoita

Kotimainen kaali on terveellistä ja edullista. Sen satokausi kestää toukokuulta lokakuulle. Kaalinpäästä riittää monesti useampaankin ruokalajiin – kokeile vaikkapa kaalilaatikkoa, kaalikeittoa tai kaalikääryleitä!

Valmistusvinkki

Jos kaali on mielestäsi liian vetistä, voit valuttaa ylimääräisen nesteen siivilässä ennen tarjoilua tai puristaa silputtua kaalia kevyesti ylimääräisen kosteuden poistamiseksi ennen kastikkeen sekoittamista. On myös tärkeää, että coleslawn annetaan olla jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta se marinoituu.

Coleslaw Q&A

Coleslaw on monipuolinen kaalisalaatti, joka sopii erinomaisesti monien pääruokien, kuten grillatun lihan ja hampurilaisten kanssa. Olemme koonneet muutamia yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä sekä vastauksia, jotka liittyvät coleslawn valmistukseen. Katso kysymykset alta!

Mitä coleslaw sisältää?
Miten coleslaw tehdään?
Mikä on coleslaw?
Mitä tarjoilla coleslawin kanssa?
Kuinka kauan coleslaw säilyy jääkaapissa?

Ainekset

4 annosta
Coleslaw
Kaali
200 g
Porkkana
1
Sipuli
½
100 g
Majoneesi
½ dl
Ranskalaista sinappia
1 tl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria

Coleslaw on ajaton klassikko, jossa eri maut yhdistyvät

Coleslaw on ajaton ja rakastettu lisä esimerkiksi kesän grillijuhlissa, mutta mikään ei estä nauttimasta siitä ympäri vuoden. Tässä perinteisessä coleslaw-reseptissä yhdistyy niin raastetun kaalin rapeus, sekä porkkanoiden luonnonllinen makeus. Coleslawille tyypilliseen tapaan sen kastike tarjoaa hieman happamuutta, mikä tekee siitä niin rakastetun suolaisen ruoan kanssa.

Coleslawia voi muunnella oman mielen mukaan

Coleslaw on mausteinen ja hapan salaatti, jossa on tekstuuria kaalin, sekä porkkanoiden ansiosta. Happamuuden vuoksi se sopii monien erilaisten grillattujen ja paistettujen ruokien rinnalle. Coleslaw maistuu erityisen hyvältä esimerkikisi hampurilaisen välissä, grillatun kanan lisänä tai jopa sellaisenaan.

Coleslaw on ajaton kaalisalaatti, jota voi muunnella oman mielen mukaan. Jos haluat esimerkiksi mukaan lisää happoa, mikään ei estä sinua laittamasta coleslawn sekaan hieman sitruunamehua. Joku tykkää vähän makeammasta mausta - laita mukaan esimerkiksi hunajaa!

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet