Juustohampurilainen

Juustohampurilainen

Herkullinen juustohampurilainen koostuu laadukkaista raaka-aineista ja tasapainoisesta makumaailmasta. Kokeile maistuvaa reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/juustohampurilainen/

Tee näin:

Valmista majoneesi
  • Aloita valmistamalla majoneesi. Paista voita pannulla, kunnes se on vaaleanruskeaa. Kaada voi mittakannuun tai kaatonokalliseen kannuun ja anna voin jäähtyä.
  • Sekoita munankeltuaiset ja sinappi keskenään leivontakulhossa. Kaada voi kulhoon ohuena nauhana samalla voimakkaasti sekoittaen. Älä kaada voin pohjasakkaa mukaan. Vatkaa kunnes majoneesi on paksua.
  • Mausta itsetehty majoneesi sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Voit myös maustaa majoneesin haluamallasi tavalla. Voit lisätä esimerkiksi aromikkuutta valkosipulilla, hapokkuutta limellä tai tulisuutta chilillä.
  • Tarjoile itsetehty majoneesi huoneenlämpöisenä.
  • Itsetehty majoneesi säilyy jääkaapissa, mutta myös jähmettyy kovaksi, kun sitä säilytetään viileässä. Saat itsetehdyn majoneesin uudelleen pehmeäksi lämmittämällä sitä mikrossa pienellä teholla 20 sekunnin ajan.
Valmista juustohampurilainen
  • Valmista seuraavaksi juustohampurilainen neljälle. Viipaloi suolakurkku ohuiksi viipaleiksi pituussuunnassa.
  • Ota kaikki ainekset esille pannun tai grillin lähelle, jotta saat koottua burgerit heti pannulta.
  • Leikkaa hampurilaissämpylät puoliksi ja paahda niiden sisäpuolen pinta kevyesti.
  • Jaa jauheliha neljään osaan ja muotoile niistä ohuet hampurilaispihvit. Pihvit vetäytyvät paistaessa, joten ympärysmitta saa olla raakana hampurilaissämpylää suurempi.
  • Paista pihvejä pannulla noin 2 min molemmin puolin ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paistamisen loppuvaiheessa aseta yksi siivu juustoa jokaisen hampurilaispihvin päälle ja peitä foliolla tai kuvulla.
  • Kokoa juustohampurilainen. Lusikoi sämpylän alapuolikkaalle ketsuppi ja yläpuolikkaalle majoneesi. Nosta pihvi ja sulanut juusto pohjan päälle, lisää suolakurkut ja kansi päälle.
  • Tarjoile juustohampurilainen esimerkiksi salaatin tai lohkoperunoiden kanssa. Myös perunalastut sopivat helpoksi lisukkeeksi.
Valmis!

Ainekset

Ketsuppi ja mausteita
Jauhelihaa
400 g
Maustekurkku
1
Hampurilaissämpylä
4
4 siivua
Itsetehty majoneesi
Huoneenlämpöistä kananmunan keltuaisia
3
250 g
Dijon sinappia
2 tl
Puristettua sitruunamehua
1 tl
Suolaa
2 tl
Mustapippuria
½ tl
Lisää herkullisia ideoita
Lohkoperunat
40 minuuttia
Lohkoperunat
(2)