Mämmi

Mämmi

Jälkiruoka
(14)
Kommentit
Mämmi on makea suomalainen perinneherkku, jota syödään eritoten pääsiäisen aikaan. Kokeile tänä vuonna tehdä mämmisi itse ohjeemme avulla!
https://www.arla.fi/reseptit/mammi/

Tee näin:

  • Kuumenna vesi poreilevaksi isossa kattilassa. Sekoita veteen maltaat, ruisjauhot, siirappi, pomeranssinkuori ja suola. Mikäli seokseen jää paakkuja, voi sen sekoittaa tasaiseksi sauvasekoittimella.
  • Sirottele pinnalle ohut kerros ruisjauhoja. Jätä imeltymään lämpimään paikkaan pariksi tunniksi.
  • Sekoita sitten mämmiä hyvin ja lisää taas ruisjauhoja ohuelti pinnalle. Anna imeltyä pari tuntia lisää.
  • Sekoita. Sirottele pinnalle ruisjauhoja ja anna mämmin imeltyä taas pari tuntia. Imeltymisvaihe kestää kaikkiaan noin 6 tuntia.
  • Kaada seosta foliovuokiin, muista kuitenkin jättää vuokiin hieman kiehumisvaraa.
  • Sekoita keskenään vesi sekä sokeri ja lisää mämmin päälle vuokiin pari ruokalusikallista sokerivettä. Kostea pinta estää liiallisen kuortumisen.
  • Paista mämmiä 200-asteisessa uunissa alatasolla, kunnes mämmi alkaa kiehua. Alenna sitten lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista n. 3 tunnin ajan.
  • Jäähdytä mämmi. Säilytä peitettynä jääkaapissa 3–4 päivää, jonka jälkeen mämmiä voi nauttia kermavaahdon ja sokerin kera. Mämmin voi halutessaan myös pakastaa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Tämän perinteisen reseptin meille suunnitteli Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Ainekset

4 annosta
Vettä
2 l
Mämmi- ja leipämallakset
3 dl
Ruisjauhoja
7 dl
Siirappia
2 rkl
Jauhettua pomeranssinkuorta
2 tl
Suolaa
½ tl
Päälle
Vettä
1 dl
Sokeria
½ dl

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet