Sitrus-juustokakku

Sitrus-juustokakku

9 tuntia 10 minuuttia Jälkiruoka
(59)
Kommentit
Juustokakku on herkullinen klassikkojälkiruoka. Tällä reseptillä sitruksinen juustokakku syntyy käden käänteessä. Kokeile reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/sitrus-juustokakku/

Tee näin:

Sitrus-juustokakku
  • Aloita valmistamaan sitrus-juustokakku valmistamalla ensin kakun pohja. Sekoita hienonnetut keksit ja sulanut voi keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
  • Valmista seuraavaksi rahkatäyte. Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja vaniljasokeri.
  • Sulata liotetut liivatelehdet kiehautettuun veteen ja sekoita liivateseos rahkatäytteen joukkoon.
  • Kaada rahkatäyte vuokaan ja aseta juustokakku jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä yön yli.
  • Valmista seuraavana päivänä kiille kuumentamalla puristettu appelsiinimehu kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Jäähdytä hiljalleen sekoitellen.
  • Viimeistele juustokakku lusikoimalla hyytelöseos kakun pinnalle. Nosta kakku jääkaappiin puoleksi tunniksi, jotta kiille hyytyy kakun pinnalle.
  • Irrota sitrus-juustokakku vuoan reunasta veitsellä ja tarjoile!
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Kokeile myös muita upeita juustokakkuja – resepteillämme onnistut helposti!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 annosta
Pohja
Digestive-keksiä
10
75 g
Rahkatäyte
Liivatelehteä
4
Kuohukermaa
2½ dl
400 g
Vaniljasokeria
1 tl
Päälle
Appelsiinimehua
2 dl
Hyytelösokeria
1 dl

Kommentit